Om böckerna

Det som var tänkt bli en bok i tre delar har blivit tre böcker. Ett år runt Antibes, Upplev historiska Rivieran och Strövtåg runt Antibes. Här kan du läsa de preliminära baksidestexterna.

Ett år runt Antibes

ISBN 9789198852318

Antibes är populärt året runt. Heta sommarkvällar fylls varje gatuhörn av folkvimmel. De magiska nätterna följs av en ljummen höst som gjord för att utforska stadens kulturutbud eller botanisera på den dignande matmarknaden. Bergen runt omkring lockar med långa vandringsleder i skiftande natur. Vintern är ljus och sedan tar blommornas tid vid. På våren avlöser primörerna varandra.

I Ett år runt Antibes visar Kristina Svensson upp sina favoriter från sju årstider. Med Antibes som bas tar Kristina Svensson med dig runt till kända och mindre kända smultronställen längs Rivieran. Du får följa med på lavendelsafari i Provence och gulblommande mimosaskogar väster om Cannes. Det blir promenader till småstränder där vattnet glittrar i turkost, provensalska julseder och bilturer med hisnande utsikt.

Kristina Svensson är vetenskapskommunikatör och reseskribent. Ett år runt Antibes är hennes fjärde titel från Rivieran. Hon har tidigare gett ut reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence samt tågguiden Rivieran inom räckhåll tillsammans med Maria Unde Westerberg på andra förlag.

Upplev historiska Rivieran

ISBN 9789198852301

I tusentals år har den smala kustremsan vid Medelhavet lockat människor från när och fjärran. Några har lämnat spår efter sig vilket gör att praktiskt taget varenda sten gömmer på en historia.

Följ med Kristina Svensson på en annorlunda resa för att uppleva det historiska Rivieran. Vi börjar i begynnelsen och passerar keltiska och romerska stenbumlingar på väg till det befästa klostret ute på St Honorat. Efter en avstickare hem till Kung René och påven i Avignon återvänder vi till temat befästa byar i bergen och längs kusterna. Därefter följer vi i Napoleons fotspår en bit innan vi helt sadlar om och utforskar varför Nice blivit ett världsarv.  I Juan les Pins får vi en fläkt av jazzåldern innan vi besöker stränderna där de allierade landsteg.

Strövtåg runt Antibes

ISBN 9789198031508

Antibes i Frankrikes sydöstra hörn är en gammal svenskfavorit som lockar med soliga sandstränder, en dignande matmarknad och ett Picassomuseum. Med Kristina Svensson som ciceron får du följa med på strövtåg i tid och rum. Resan börjar i de charmiga gränderna i gamla Antibes kusten och fortsätter längs floder upp i bergen. Vi passerar lyxvillor och ödsliga raviner när vi går i fotspåren av såväl kända författare och konstnärer som okända herdar.