Om böckerna

De tusentals foton och hundratals artiklar som jag publicerat digitalt genom åren är bara uppvärmning inför och smakprov från mina böcker. Den här sajten är ursprungligen dedikerad till ett tänkt praktverk med arbetsnamnet Strövtåg runt Antibes men efter ett drygt decennium har projektet svällt till flera tämligen omfångsrika böcker med olika inriktning. Dessutom har jag lite vid sidan av skrivit flera reseguider till Rivieran och Provence.

Tre böcker i serien Kristinas strövtåg heter Ett år runt Antibes, Upplev historiska Rivieran och Strövtåg runt Antibes och är fullmatade med foton.

Upplev historiska Rivieran

ISBN 9789198852301

I tusentals år har den smala kustremsan vid Medelhavet lockat människor från när och fjärran. Några har lämnat spår efter sig vilket gör att praktiskt taget varenda sten gömmer på en historia.

Följ med Kristina Svensson på en annorlunda resa för att uppleva det historiska Rivieran. Vi börjar i begynnelsen och passerar keltiska och romerska stenbumlingar på väg till det befästa klostret ute på St Honorat. Efter en avstickare hem till Kung René och påven i Avignon återvänder vi till temat befästa byar i bergen och längs kusterna. Därefter följer vi i Napoleons fotspår en bit innan vi helt sadlar om och utforskar varför Nice blivit ett världsarv.  I Juan les Pins får vi en fläkt av jazzåldern innan vi besöker stränderna där de allierade landsteg.

Ett år runt Antibes

ISBN 9789198852318

Antibes är populärt året runt. Heta sommarkvällar fylls varje gatuhörn av folkvimmel. De magiska nätterna följs av en ljummen höst som gjord för att utforska stadens kulturutbud eller botanisera på den dignande matmarknaden. Bergen runt omkring lockar med långa vandringsleder i skiftande natur. Vintern är ljus och sedan tar blommornas tid vid. På våren avlöser primörerna varandra.

I Ett år runt Antibes visar Kristina Svensson upp sina favoriter från sju årstider. Med Antibes som bas tar Kristina Svensson med dig runt till kända och mindre kända smultronställen längs Rivieran. Du får följa med på lavendelsafari i Provence och gulblommande mimosaskogar väster om Cannes. Det blir promenader till småstränder där vattnet glittrar i turkost, provensalska julseder och bilturer med hisnande utsikt.

Kristina Svensson är vetenskapskommunikatör och reseskribent. Ett år runt Antibes är hennes fjärde titel från Rivieran. Hon har tidigare gett ut reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence samt tågguiden Rivieran inom räckhåll tillsammans med Maria Unde Westerberg på andra förlag.

Strövtåg runt Antibes

ISBN 9789198031508

Antibes i Frankrikes sydöstra hörn är en gammal svenskfavorit som lockar med soliga sandstränder, en dignande matmarknad och ett Picassomuseum. Med Kristina Svensson som ciceron får du följa med på strövtåg i tid och rum. Resan börjar i de charmiga gränderna i gamla Antibes kusten och fortsätter längs floder upp i bergen. Vi passerar lyxvillor och ödsliga raviner när vi går i fotspåren av såväl kända författare och konstnärer som okända herdar.

Dessutom blev det ett gäng reseguider

Under arbetet med ovanstående titlar har jag även publicerat reseguider på externa förlag.

Mitt Nice är en av mina mest säljande titlar någonsin. Mitt Provence är en till bok i serien Karavan reseguider. Rivieran inom räckhåll är skriven med Maria Unde Westerberg som ger ut en serie med böcker för tågresenärer.

Rulla till toppen