Kristina, vad brukar du göra i Nice?

Den frågan fick jag av en läsare för ett tag sedan. Mitt svar är att det beror på. Om jag åker till Nice för mitt eget nöjes skull så hamnar jag nästan alltid i gamla stan. Jag tröttnar aldrig på att ströva runt bland de pastellfärgade gränderna. En sväng ner till La Prom för att hälsa på havet är också obligatoriskt. Ibland sätter jag mig ner och tar ett glas någonstans. Mer avancerad än så är inte min favorittur till Nice.

Författaren Kristina Svensson med sin reseguide Mitt Nice. Fotad i Nice i december 2023.

Ibland åker jag dock till Nice med något ärende och då hamnar jag emellanåt i andra delar av stan. I julas åkte jag till exempel in för att spana på julmarknaden. Det blev också en födelsedagsdrink på takbaren med bästa utsikten. Jag åker kontinuerligt till Nice för att utöka mitt fotoarkiv. Av någon anledning blir det ofta matmarknader som fastnar på bild (men utbudet varierar ju under olika årstider och en del av dessa foton hade jag användning för till min senaste bok Ett år runt Antibes). På tapeten just nu är att dokumentera byggnader som är särskilt typiska för olika epoker (till nästa bok).

Vilka är dina favoriter i Nice

Ett annat ärende jag har i Nice är att samla material för att vara redo när förlaget säger att nu är det dags att uppdatera Mitt Nice igen. Exempelvis var jag i julas förbi Arlequin för att testa om deras chokladglass är lika god fortfarande. Svaret är ja. Den är fortsatt en favorit och kommer vara kvar även i kommande utgåvor.

Rakt upp ovanför Nice centralstation finns bästa chokladglassen i Nice. Bilden ovan är inte från i julas utan tagen vid ett tidigare tillfälle när jag var ute i samma ärende. I handen håller jag Mitt Nice.

Är det någon mer som också gillar gamla stan och stranden i Nice? Eller har andra favoriter jag borde prova.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen