Längtar du efter nästa bok? Så här hjälper du till!

Ett år runt Antibes är klar men den ska få sällskap är tanken. Ser du fram emot mina böcker Upplev historiska Rivieran och Strövtåg runt Antibes? Du kan hjälpa till så att de ser dagens ljus snabbare. Det finns en sak som peppar mig att lägga ner de hundratals timmar (och en icke föraktlig summa pengar) som krävs för att trycka dem. Det är att Ett år runt Antibes flyger ur hyllorna. Visst borde den vara årets julklapp till alla som drömmer om livet i Frankrike?

Din hjälp är guld värd

Du som läser detta kan hjälpa till! Det allra bästa sättet att sprida en bok är att läsare tipsar sina vänner om boken. Det slår morgonsoffan i teve med hästlängder eftersom det är personliga tips direkt till likasinnade. Om alla som gillar boken hittills tipsar tre vänner så kommer det att göra skillnad. Skulle alla som gillar den tipsa tio eller tjugo personer blir det nytryck och glada miner från min sida. Varför inte göra som Maria, Anette och Carina redan gjort?

Kort och koncis uppmaning i Instagram stories.

Tipsa vänner som gillar södra Frankrike

Med detta inlägg vill jag alltså be alla som längtar efter fler böcker och vill snabba på utgivningen av dem att nämna mina böcker för alla vänner som gillar södra Frankrike. Du kan nå människor som jag inte når och jag kan ägna min tid åt att skriva på nästa bok. Fiffigt, eller hur?

Tänk på min bok om du träffar vänner på fikarasten, gymmet, vinprovningen eller middagen och samtalet kommer in på böcker, julklappar eller Frankrike. Givetvis går det fint att skicka en rad särskilt via sms, chatt eller mejl.

 • “Du som gillar fransk mat, jag har ett boktips till dig”.
 • “Behöver inte du en julklapp till din svärmor, jag tror hon skulle gilla “Ett år runt Antibes“.
 • “På tal om böcker tror jag att du skulle gilla denna för att det är inte bara vandringar utan massa natur i den”.
Guldstjärna till Maria Karlberg som skrev så här fint med flera bilder när hon tipsade sina Facebookvänner om boken Ett år runt Antibes.

Vill du dessutom göra något extra?

Då kommer här lite idéer som inspiration.

 • Ta en bild av ditt exemplar av boken och dela i dina sociala medier så som Maria gjort ovan. Text är valfri men du kan ju skriva vad du tycker att den handlar om, vad du tyckte om den eller vem du tycker borde läsa den. (Om du taggar med #ettårruntantibes och gör inlägget offentligt kan jag dessutom se det och dela vidare).
 • Tipsa din favoritbokhandlare om boken och föreslå att de tar in den i sortimentet.
 • Ha boken liggande framme när du har gäster som du vill tipsa om boken.
 • Låna boken på ditt bibliotek. Har de inte den inne, be dem ta in den. (Låna gärna mina övriga böcker också, jag får runt en krona per lån).
 • Har du konto på Bokus eller Goodreads, ge boken valfritt antal stjärnor och skriv ett kort omdöme om boken.
Kundomdöme hos Bokus.
 • Skriv kommentarer när jag delar info om boken i sociala medier (det gör att algoritmerna bedömer mina inlägg som värda att visa för andra och fler ser dem utan att jag betalar för spridning).
 • Skriv en recension av boken till valfri media. (Tack Anette som skrev om boken i Rivieranytt).
 • Har du möjlighet, köp ett eller flera extra exemplar som julklapp och ge bort.
 • Bjud in mig att hålla föredrag om boken.
 • Har du en bokcirkel? Varför inte välja någon av mina böcker?
 • Tipsa vänner och bekanta om att prenumerera på info om när nästa bok kommer ut.
På ena fliken till Ett år runt Antibes tipsar jag om övriga titlar i serien Kristinas strövtåg. Strövtåg i Funäsfjällen och Ett år i Härjedalsfjällen är utgivna. På tur att publiceras är Upplev historiska Rivieran och Strövtåg runt Antibes.

Stort tack på förhand för hjälpen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen