Nu är Ett år runt Antibes här!

Och vad snygg den är! Så fort speditören baxat in lastpallen i garaget slet jag av plasten och öppnade en kartong. Första intrycket var att fotona kanske blivit lite åt det mörka hållet. Men det visade sig vara den taskiga belysningen i garaget som spökade. Detta i kombination med ett par gamla terminalglasögon som jag faktiskt inte ser något med längre. (Har bokat tid hos optikern). När jag tog in boken i ljuset och bläddrade blev jag mycket nöjd. Lavendeln är lila och nattbilderna har djup. Det glittrar i havet och St Pierre glimmar. Puhu. Lättnaden var större än glädjen just då men glädjen kommer infinna sig så småningom.

Min pall är den lilla. Större delen av upplagan går till en distributör som jag betalar för att sköta lagring och hantering. När de klarat av inleverans byter boken status i nätbokhandeln från bevaka till beställ och de skickar ut böcker till de bokhandlare som beställt. Men jag tar alltid hem några kartonger för att kunna skicka böcker till de som vill köpa signerade exemplar direkt från mig. Dessutom brukar jag ha ett köp två böcker billigare-erbjudande.

Skål!

Eftersom jag vet att många längtar efter boken hade jag satt av hela fredagen för att leka lagerarbetare. Började vid sex på morgonen med att skriva adresser på bubbelkuvert. Vid nio kom min lastpall med kartonger. Efter att snabbt ha bläddrat igenom boken och konstaterat att alla bilder såg bra ut satte jag igång att bära kartonger. Därefter spenderade jag resten av dagen med att sprätta kartonger, signera böcker, lägga i kuvert och tejpa igen. Avrundade med att fylla en bil och köra en sväng till PostNord företagscenter innan de stängde.

Ska jag vara riktigt noga så avrundade jag kvällen med ett par glas bubbel för att fira att boken är klar. Fick sällskap per telefon/video av lite olika personer. Vi befann oss på olika platser (i olika länder) men det går som bekant finfint att skåla i videomöte. Det har fördelen att man har nära hem efteråt.

Vill du höra mig berätta om boken?

På tal om videomöte kommer Rivieraklubbens medlemmar i nästa nummer av Rivieranytt få en inbjudan till ett sådant där jag pratar om boken. Jag har inga andra bokevenemang inplanerade just nu. Det är en balansgång. Å ena sidan vill jag verkligen prata om min bok. Vill man sälja en bok behöver man lägga ner minst lika mycket tid på marknadsföringen som på att skriva den.

Men å andra sidan har jag visst ett par delar till att skriva klart. Just nu blir jag helmatt bara vid tanken på det arbete som återstår med dem. Fokuserar just nu på mitt nya jobb (alltså jobb som i anställd av någon annan) och låter manusen ligga till sig lite. Men har du ett bra tillfälle där du tycker att jag borde berätta om boken, hör gärna av dig.

Ett år runt Antibes av Kristina Svensson

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen