La Bragues lummiga dalgång är populär vandringsled

La Brague är en liten stillsam flod som rinner ut strax öster om Antibes. En stor del av dess lummiga dalgång är avsatt som grönområde, Parc Départemental de la Brague. Området är populärt bland såväl hundägare som joggare och flanörer. På helgerna kan det var ganska fullt med folk, många med dignande pick-nick-korgar.

Vissa partier är helt fantastiskt pittoreska där stigen är byggd som en plattform precis på kanten av flodfåran. Andra sträckor är bredare och av mer klassiskt snitt. Jag tycker att stigen är som vackrast på mitten och nertröms. Vattnet glider fram och här och där porlar det nerför små vattenfall. Mycket rogivande att vandra längs med och grönskan gör att det är hyfsat svalt även sommartid.

Den bilburne kan parkera på någon av många p-platser och gå valfri sträcka fram och tillbaka. Ett trevligt alternativ är att ta bussen antingen till Biot eller Valbonne och gå mellan dessa byar. Sträckan är en knapp mil och tog mig fem timmar att gå igår

Uppdatering: Sedan jag skrev ovanstående har jag vandrat där många gånger och La Brague har hamnat i flera av mina böcker vid det här laget. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen