Ta dig runt på Rivieran med tåg, buss och bil (guide)

Det är lätt att utforska alla orter längs kusten med tåg, buss eller cykel. Kollektivtrafiken har flera fördelar där den största kanske är att den inte behöver fickparkeras. Det är bara om man vill upp i bergen för att vandra som bil verkligen är att föredra. Bil är också praktiskt om man har hund. Hundar som är tillräckligt små för att få plats i en väska är välkomna på tågen. Det är förvisso en tolkningsfråga vad som får plats i en väska, men för hundägare är det enklare att röra sig med bil.

Detta är fortsättning på tipsen för hur man reser till Rivieran. Men man kan också resa till Rivieran utan att lämna sin läsfåtölj.

Res till Rivieran med mina böcker

Lokaltåg mellan Ventimiglia och Grasse

Lokaltågens lov har jag sjungit i många tonarter. Det går vanligen två gånger i timmen och rälsen är bitvis lagd nära havet. Biljett köps i automat på stationen och stämplas före påstigning. Det finns också appar att ha i telefonen.

Samla mynt eller appar för att åka lokalbuss

Lokalbussarna når dit tåget inte går. Det är lätt att åka buss dagtid vardagar. Vill man åka buss är det enklaste att beväpna sig med en rejäl samling mynt och bara lämna fram lämplig mängd till chauffören. Det finns allehanda förköpsbiljetter men de ändras såpass ofta att jag har ledsnat på att tio-korten har slutat vara giltiga efter tre resor. Dessutom finns det en liten skog av olika bussbolag. Gemensamt är att det är relativt billigt att åka kollektivt.

Tyvärr har man börjat fasa ut mynt-varianterna. I Nice går det fortfarande att köpa en enkelresa men då får man betala pant för ett uppladdningsbart kort också.

Gratis Navette upp till Haute de Cagnes.
Rulla till toppen