Är rue du Haut Castelet den sötast gränden i Antibes?

Strövar du runt i gamla Antibes har du säkert hamnat på Rue du Haut Castelet någon gång. Det är den smala gränden med mur på ena sidan och hus med pastellfärgade fönsterluckor inramade av blommor på den andra. Lyfter du blicken kan du dessutom ana ett av tornen vid katedralen. Med andra ord är detta ett givet ställe att ta pittoreska foton.

Jag går ofta förbi med kameran i handen. När jag var på väg dit igår kväll mötte jag ett franskt par. Jag hade hörlurar men mannen började ändå prata med mig. “Du måste gå runt hörnet, det är som allra vackrast där”. Han insisterade. Jag förstår honom. Där stod jag i sommarklänning med en resebok under armen och såg ut som en vilsen turist. Jag tackade honom med så översvallande ordalag jag kunde. Min franska sträcker sig inte till att förklara att jo, jag är bekant med gränden och har fotat den många gånger. Så många att det har riktigt svårt att välja vilken bild härifrån jag skulle ha med i min senaste bok. För boken jag hade under armen har jag ju själv skrivit.

Rue du Castelet i boken Ett år runt Antibes.

Ett år runt Antibes finns överallt där böcker säljs

Jag har fått så mycket lovord för Ett år runt Antibes. Många entusiastiska läsare har hört av sig och säger att det är som att sitta på min axel och följa med runt på Rivieran.

Fem stjärnor till boken av en läsare hos Adlibris.

Vill du ha dessa utflyktstips kan du beställa Ett år runt Antibes i din lokala bokhandel, låna den på ditt bibliotek eller handla i nätbutiker. Exempelvis Bokus respektive Adlibris.

I Ett år runt Antibes får du franska seder, lokala maträtter och vandringstips.

Rue du Haut Castelet är en gränd i Safranier

För att återvända till Rue du Haut Castelet så ligger det i Safranier. Ursprungligen var det här fiskarna bodde men på 1960-talet utropades frikommunen Safranier. Själva kommunhuset är restaurangen på torget Place du Safranier. Det är där allt händer. Ett par söndagar före jul serveras en stor julstubbe, på hösten är det kastanjefestival och på nationaldagen utgår en turnering med fyrkantiga träklassar därifrån. Själva spelet sker sedan i alla gränderna innan det är återsamling på torget. Concours de boules är inte unikt för Antibes, det spelas i Biot på St-Julian 25 augusti.

Underbara sommarkvällar i Antibes

Jag delar med mig en till bild från igår. Sommarkvällarna är verkligen magiska.

Victor Hugo-platsen har blivit en riktigt fin samlingsplats nu. Igår kväll var det spontan konsert där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen