Bilder från mitt Antibes

gras antibes
Det är ingen nyhet att mitt Antibes, eller snarare mitt franska Rivieran, skiljer sig en del från den gängse bilden av livet på franska Rivieran. Jag blev påmind om detta i veckan som gick när jag skulle visa runt en släkting. Som väluppfostrad guide ville jag att att hon skulle få se allt hon längtat efter att uppleva. Det visade sig tämligen omgående att hennes kunskap om området sträckte sig till kännedom om att det finns något som heter Monaco, Cannes samt Monte Carlo. Cannes ligger nära så jag tänkte att vi kunde börja med det. Vad ville hon se i Cannes? Nja det visste hon inte riktigt mer än att Cannes är berömt för sin filmfestival. Ska vi åka dit så du får se festivalpalatset med sin röda matta (25 000 kvadratmeter betongbunker byggd 1982)? Släktingen, som är mer skogsmulle än fashionista, lät omedelbart förfärad och vi enades om att börja med att vandra runt lite i närområdet och istället se några av mina favoritställen. Det som attraherar mig är naturen, maten och glädjen över att upptäcka historiens vingslag (vilket som av en händelse är innehållet i Strövtåg runt Antibes). Vi spenderade därför tiden med att kryssa mellan marknadsstånd, caféer och några vackra promenader. Min släktingen åkte hem fullproppad med fransk ost och med många trevliga bilder i kameran. Jag tror hon var mer nöjd än om vi hade åkt till Monaco.

Många gömda pärlor på Cap d’Antibes

Kristina Svensson i AntibesCap d’Antibes är en av de gröna uddarna som är kända som tillhåll för miljardärer. Det finns dock en del pärlor öppna för allmänheten om man bara vet vart man ska gå. En eftermiddag promenerade vi exempelvis upp till fyren längs stigen som statyn Notre Dame de Bon Port färdas en gång per år. Efter att ha beundrat utsikten åt två håll promenerade vi ner till min favoritbadstrand på Juan les Pins-sidan av Cap d’Antibes. När vi torkat tog vi den vackra bilvägen utåt för att komma till lyxhotellet Eden-Roc. Där finns nämligen en busshållplats. När vi närmade oss insåg jag att vi kunde välja mellan att springa upp till bussen eller att gå ner och kika lite på växtligheten på de vita klipporna nedanför det som förut var ett Napoleonmuseum. Vi valde givetvis klipporna och det är där bilderna är tagna.

Bakom mig skymtar på vänster sida Lérinöarna. De taggiga blå bergen bakom dem är de röda Esterelbergen. Båda är ställen jag gillar att utforska. Nu ska det dock inte bli så många utflykter de närmaste veckorna för jag är här för att arbeta med Strövtåg runt Antibes. Boken har alltför länge fått stå tillbaka för andra projekt! Jag är ännu mer peppad efter alla fina ord som guideboken Mitt Nice har fått.

Följ min sommar via Instagram

Eftersom planen är att jag ska lägga all tid på att redigera text samt välja ut bilder till boken kommer jag inte att hinna skriva så många artiklar hit eller på min blogg. Däremot kommer jag försöka ta dagliga promenader och lägga ut en mobilbild per dag på Instagram. Som de här:

Alpine runt antibes

Om du är vill följa mina framsteg och ta del av mitt Rivieran kan du följa mig på Instagram. Ett annat alternativ är att kika på en ny sida här på sajten där både mina och andras bilder taggade med #runtAntibes visas.

Trevlig sommar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen