Detaljen på bokomslaget av “Upplev historiska Rivieran”

Tjoho! Nu går det att bevaka Upplev historiska Rivieran i bokhandeln. Här är direktlänkar till Bokus, Adlibris respektive Akademibokhandeln. Gör gärna det även om det är ett tag kvar tills den kommer ut, av anledningar jag har redogjort för i denna statusrapport.

Upplev historiska Rivieran är boken som innehåller det historiska kapitlet som jag glatt deklarerade var klart för ett bra tag sedan. (Elva år sedan för att vara lite mer exakt). Vissa delar behåller jag precis som jag skrev dem (de är faktiskt riktigt bra). Men jag utökar med fler texter eftersom jag inte riktigt hade fått med alla epoker. Det blir också många fler bilder av högre kvalitet.

Valde mellan dessa bokomslag

För ett år sedan frågade jag alla prenumeranter vilket av nedanstående tre bokomslag de tyckte passade bäst till boken. Den första bilden från Biot är min formgivares favorit. Hon vill gärna att alla titlar i serien Kristinas strövtåg ska ha en person som går i bilden. Den tredje bilden av Antibes är också med av samma skäl, jag funderade på om alla böcker från Rivieran skulle ha Antibes på framsidan för igenkänningens skull. Mittenbilden är en av de mest kända historiska byggnaderna på Rivieran, det befästa klostret ute på ön St Honorat.

Tre varianter på bokomslag till Upplev historiska Rivieran

Vinnaren blev klostret

Valet föll på tornet på klosterön. Har du läst Ett år runt Antibes noga kan du ha sett det för jag tog med småfoton av flera bokomslag på en av flikarna. Bästa stället att göra reklam för mina böcker är på andra böcker i samma serie. De som gillar boken de håller i handen får därmed veta att det finns fler.

En av flikarna på boken Ett år runt Antibes.

Fotot är taget för några år sedan. Då var jag mycket nöjd med att jag fick med människor i bilden. Men bilden var tagen liggande och till bokomslaget behöver bilden beskäras. Då fick jag en halv badare på väg ut i ryggen. Det var inte helt lyckat utan jag var tvungen att ta bort badarna samt en del strån som inte gjorde någon glad.

Jag plockade bort badarna själv i den version av bokomslaget som jag använt i reklamen. Jag gjorde det tillräckligt bra för att fungera i den storleken, men inte tillräckligt bra för att det ska duga på den tryckta boken. Därför bad Anneli Pettersson en expert om hjälp. Jag skickade in originalfilen samt min version. Efter en stund fick jag frågan om antennen skulle vara kvar. Vilken antenn? Fick detta svar.

Det jag hade missat var en antenn som sticker upp på tornet. Så länge jag inte såg den var det helt ok men när någon nu hade påpekat att den fanns där blev den raskt mycket störig. Den plockades därför också bort.

Reklamblad riktat till bokhandlare

Detta reklamblad har jag skickat till några utvalda bokhandlare. Förhoppningsvis får jag iväg fler så småningom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen