Mina senaste artiklar från franska Rivieran

 • Vad gjorde Victor Hugo i Antibes egentligen?
  av chefstomaten på 23 mars 2023 kl. 5:34 e m

  Victor Hugo blickar ut över havet i Antibes sedan 1985. Men varför står han staty där? Det är ingen fråga som gör mig sömnlös men däremot klurar jag en hel del på en bild som kan summera essensen av “Strövtåg runt Antibes”. Inlägget Vad gjorde Victor Hugo i Antibes egentligen? är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • I Antibes blir ramparten gångväg, men hur tänkte de med cykelbanan?
  av chefstomaten på 4 februari 2023 kl. 10:28 f m

  Vägen längs den gamla stadsmuren är nu avstängd för bilar och parkeringen utanför Les Vieux Murs ska bli ett torg, ungefär som Victor Hugo-platsen blev förra våren. Detta är utmärkta förändringar tycker jag men den där cykelbanan i Albert I-parken?! Hur tänkte man där? Inlägget I Antibes blir ramparten gångväg, men hur tänkte de med cykelbanan? är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Montauroux – en by med utsikt över Esterelbergen
  av chefstomaten på 19 januari 2023 kl. 11:59 f m

  Montauroux är en av dessa charmiga village perché som jag aldrig tröttnar på att fotografera. Denna ligger i Pays de Fayence med utsikt mot Esterelbergen. Inlägget Montauroux – en by med utsikt över Esterelbergen är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Mysteriet med cirkeln i Bois de la Garoupe
  av chefstomaten på 12 januari 2023 kl. 7:54 f m

  I jakt på en någorlunda tyst plats för att delta i direktsändning i P4 Jämtland om min nya bok gick jag till Bois de la Garoupe. Det är en liten miniskog på Cap d’Antibes. En gång i tiden gick jag helst inte in här själv. Nu traskade jag runt en bra stund och tittade på de gamla murarna och en cirkel omgärdad av munkrykten. Inlägget Mysteriet med cirkeln i Bois de la Garoupe är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Rivierans lyxigaste fruktbutik hittar du i Valbonne
  av chefstomaten på 24 november 2022 kl. 3:00 f m

  Valbonne är känt för sin gatuplan, sin boulebana och sin grönsakshandel. Dumanois Primeurs är Rivierans lyxigaste frukt- och grönsakshandel. Perfekta frukter ligger individuellt upplagda. Inlägget Rivierans lyxigaste fruktbutik hittar du i Valbonne är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Cap d’Antibes gröna oaser mellan de palatsliknande villorna
  av chefstomaten på 11 november 2022 kl. 7:37 f m

  Cap d’Antibes har många ansikten. Mest känt är de vackra kustvägarna och ståtliga palatsliknande villorna. Men här och var finns också gröna oaser. Följ med på en tur bland några av dem med en hel del historiska utvikningar. Inlägget Cap d’Antibes gröna oaser mellan de palatsliknande villorna är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Pointe de l’Aiguille utanför Théoule-sur-Mer
  av chefstomaten på 3 november 2022 kl. 7:54 f m

  Pointe de l’Aiguille utanför Théoule-sur-mer vann en läsaromröstning i Nice-Matin om Rivierans vackraste strand. Snorklare, vandrare och geologer håller med. Stränderna inramade av röda vulkanklippor klädda med korkek, smultronträd och långbarriga tallar är värda ett besök. De går att besöka som en del av en längre vandring. Inlägget Pointe de l’Aiguille utanför Théoule-sur-Mer är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

Jag bloggar inte längre aktivt på denna sajt utan samlar allt på min reseblogg. Den går att prenumerera på.