Mina senaste artiklar från franska Rivieran

 • Följ med till Gorges du Cians, chokladbergen norr om Nice
  av chefstomaten på 7 juni 2024 kl. 2:22 e m

  D28 genom Gorges du Cians är en av dessa vackra bilvägar som det finns så många av i sydöstra Frankrike. Den bjuder på chokladbruna berg, hårnålskurvor och vackert turkost vatten. Samt många blommor så här års. Inlägget Följ med till Gorges du Cians, chokladbergen norr om Nice är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Baou de Saint-Jeannet sedd från vacker vandring på Plan de Noves
  av chefstomaten på 10 mars 2024 kl. 1:48 e m

  Det är lätt att spontanvandra i södra Frankrike. Bara att parkera där man ser en brun skylt och ge sig av för att utforska vart stigarna tar vägen. Det var under en sådan vandring på Plan de Noves (som var ganska blåsig och lerig i januari) som jag fick den här vackra vyn över Baou de St Jeannet. Inlägget Baou de Saint-Jeannet sedd från vacker vandring på Plan de Noves är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Underbara franska byfester (varav några hamnat i min bok)
  av chefstomaten på 18 oktober 2023 kl. 3:09 f m

  I Frankrike missar man inte en anledning till att ordna en fest. Det finns byfester kopplade till blommor och grödor eller historiska händelser. Här berättar jag om några av dem, varav några är med i boken “Ett år runt Antibes”. Inlägget Underbara franska byfester (varav några hamnat i min bok) är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Apropå Plinius recept för färgning med purpursnäckor
  av chefstomaten på 5 oktober 2023 kl. 4:53 f m

  I Plinius den äldres storverk “Historia naturalis” finns ett recept på hur man använder purpursnäckor för att färga garn i den där djupa lila färgen som kejsare betalade en förmögenhet för. Det är bara ett litet problem. Inlägget Apropå Plinius recept för färgning med purpursnäckor är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Fyren på Cap d’Antibes har öppnat för besök igen
  av chefstomaten på 26 juli 2023 kl. 12:12 e m

  Rivierans ljusstarkaste fyr, Phare de la Garoupe, uppe på Cap d’Antibes har öppnat igen. Kul för den har varit stängd i 25 år. Men nu får man gå in i och upp i den. Man får finfin utsikt och en möjlighet att fota en riktigt tjusig spiraltrappa. Det finns bara en grej att tänka på. Den berättar jag i inlägget. Inlägget Fyren på Cap d’Antibes har öppnat för besök igen är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Google Maps lurar ut oss i franska berg med bil
  av chefstomaten på 8 juni 2023 kl. 12:24 e m

  Ovanför Rivieran finns flera kandidater till världens vackraste bilväg. Det är vägar med hårnålskurvor och sagolik utsikt. Några av dem används som specialsträckor för rallybilar. Man bör hålla sig till dessa. Ifall Google Maps leder ut en på något som ser ut som en vandringsled så har karttjänsten fått fnatt. Det är då bättre att backa direkt än att fortsätta. Här får du berättelsen om när vi fortsatte på väg till l’Authion. Inlägget Google Maps lurar ut oss i franska berg med bil är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

 • Veteransegelbåtarna på ny plats för regattan Voiles d’Antibes
  av chefstomaten på 5 juni 2023 kl. 6:00 f m

  Det är något särskilt när horisonten fylls av vita – och ett par svarta – segel. Hade det inte varit för alla moderna följebåtar som pilar omkring dem kunde man gjort en tidsresa tillbaka till det glada 1920-talet. Årets Voiles d’Antibes har ägt rum och det mesta var som vanligt men båtarna hade en ny plats i Port Vauban. Följ med dit och ett par andra uppdateringar från Antibes. Inlägget Veteransegelbåtarna på ny plats för regattan Voiles d’Antibes är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

Jag bloggar inte längre aktivt på denna sajt utan samlar allt på min reseblogg. Den går att prenumerera på.

Rulla till toppen