Ny glasseria har Antibes bästa glass

Det har skett ett tronskifte i Antibes glassvärld. Förra (eller om det nu var förrförra) sommaren pratade alla om Gelateria l’Albert 1er allra längst ner på paradgatan. Det vill säga glasstället med en gul markis nästan nere vid parken med den rödaktiga sanden. Köerna ringlade sig så långa att jag aldrig ens orkade prova. Glasserian är kvar men nu är köerna spårlöst borta. Fel säsong?

Kanske det. Men det kan också handla om att ett nytt glasställe har tagit över tronen. Det menar i alla fall ett par Antibesbor som jag träffade utanför favoritbageriet À l’Epi d’Or. De stod och mumsade på varsin glassbägare på Rue de la Republique. Jag var egentligen på väg till Juan les Pins men när någon säger så, då måste jag ju prova för researchens skull. Jag har ju ett ansvar inför mina läsare :-).

Gelato Republic är nytt för i år

Jag blev rekommenderad sorbeten pomme verte och glassen caramel au beurre salé. Det visade sig vara två av de allra bästa glassar jag ätit på mycket länge. Och jag har ätit min beskärda del. (Jag tog researchen på allvar till böcker som Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm respektive Mitt Nice).

Sorbeten var lätt och färsch med små äppelbitar i och glassen perfekt krämig. Jag var på återbesök redan dagen efter och provade då crème de bretagne som var glass med kakbitar i och så tog jag pistache. Jag hade egentligen tänkt mig choklad men så såg jag den roliga skylten. Båda dessa smaker var bra, men nådde inte riktigt upp till höjderna från dagen innan. Alla ingredienser verkar vara så lokala som möjligt.

Charmig skylt från Gelato Republic som fick mig att byta choklad till pistage.

Datavetare som sadlat om till glassmakare

Förutom att glasserian ligger bra till, har glimten i ögat och väldigt goda glassar så tycker jag att det är roligt att det är en ung kille som startat. Han lär vara datavetare som sadlat om och bytt karriär. Sådant tycker jag alltid är inspirerande att höra, men särskilt nu när jag funderar på vad sjutton som är mitt nästa steg. Då blir det extra intressant att höra talas om folk som byter riktning.

Jag har nämligen nyligen avrundat en tvåårig period på IKEM – vilket är kemiindustins bransch- och arbetsgivarorganisation. Du får gärna läsa min sammanfattning och dela den vidare, kanske finns det någon som känner någon som har någon bra idé? Jag tror inte jag ska bli glasstillverkare men annars är jag öppen för ungefär allt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Rulla till toppen