Påvepalatset i Avignon

Avignon är känt för att sju påvar bodde här under 1300-talet. De byggde ett imponerande femtontusen kvadratmeter stort residens som skulle tillfredsställa militära, religiösa och världsliga behov. Palatset är så stort att trots att jag hade ordentlig vidvinkel på kameran och ställde mig så långt ifrån jag kunde fick jag inte med hela byggnaden på en bild.

Palatset har farit lite illa genom århundradena och restaurering pågår. De två tornen ovanför entrén är exempelvis nybyggda efter gammal förlaga. Jag har också för mig att den här takmålningen är ett nygjort försök att visa hur palatset såg ut i sin glans dagar då alla rummen pryddes av färggranna stuckaturer. Dock kan jag inte säga mer om målningen för den här bilden tog jag i slutet av ett långt och hett besök.

Jag rekommenderar absolut ett besök i påvepalatset i Avignon, det är ett av de ställen som man “bör” ha besökt. Fast det är kanske fiffigt att inte åka dit mitt i sommarens värsta värmebölja. Avignon ligger knappt tre timmar från Antibes via motorväg vilket möjliggör dagsutflykt dit men om man istället sover över i närheten kan man utnyttja de generösa öppettiderna.

Läs mer om mitt besök i Avignon.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen