Vardagsvandring runt Fort Carré

Stigen runt Fort Carré hamnar inte på min topplista med vandringarna med tjusigaste utsikten eller mest spektakulära omgivningar. Men jag har läst att den existerar och vet att en del använder den som daglig hundpromenad. Så en vinterdag drog jag mig dit och gick ett varv.

Fort Carré vakar över hamnen Port Vauban i Antibes och är ett minne från tiden när Antibes var Frankrikes sydöstgräns. Fortet fastnar på rätt många foton så därför är det roligt att fota gamla staden från fortet. Det vill säga den omvända bilden.

I vänsterkant anas de maffiga murarna av fortet. På andra sidan om den inre delen av hamnen syns murarna till gamla stan. I bakgrunden Cap d’Antibes med fyren.

Fortet är öppet för besök med guidade turer. Jag har varit där tidigare så jag gick inte in denna gång.

Inloppet till Port Vauban sett från stigen runt Fort Carré.

Detta är en typisk vardagspromenad. Ganska kort och lätt att ta sig till. Det finns en parkering precis bredvid Fort Carré med en gratis navette in till hamnen. Jag tog den tillbaka in till stan igen. Men jag såg en skylt som föreslog att man kunde starta vid fortet, gå längs stranden upp till fyren.

I Ett år runt Antibes berättar jag om vandringar i olika naturtyper.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen