Vintern är fantastisk på franska Rivieran

Vardagen har återvänt efter festhelgerna men den är allt annat än grå i Rivierans version. Solen är uppe fler timmar och skiner oftare här än i Sverige på vintern. Det gör att vintern upplev som mycket ljusare.

Solen tittar upp vid en fullt anständig tid vilket underlättar för oss fotografer att ta snygga foton. Eller vad sägs om denna?

Årets kortaste dag inledde jag med att ta denna bild.

Det blir också snygga foton när solens första strålar precis når de vita alptopparna medan resten av kusten ligger i skugga.

Vintern var förr högsäsong på Rivieran

Det finns många anledningar till att det var just vintern som en gång i tiden var högsäsong på Rivieran. En är ljuset och det är därför jag döpt denna säsong till Vinterljus i boken Ett år runt Antibes.

Vintern är en ypperlig tid att tillbringa på franska Rivieran om man kan jobba på distans för vardagslivet blir så mycket trevligare. Det är lätt att ta en vardagspromenad runt knuten. Eller sätta guldkant på dagen med några ostron och ett glas vin. Det är också säsong för citrusfrukter.

Perfekt tid för vardagsvandringar

Detta är en perfekt säsong för utflykter till vingårdar, picknick på stranden och vandringar. Det gäller bara att komma ihåg att solen går ner lika snabbt som den går upp. Så man ska inte ge sig av ut på alltför långa vandringar i bergen för då kan det bli lite svettigt att ta sig hem. Har jag hört.

Istället tipsar jag om tre korta vardagsvandringar i närheten av Antibes.

Vill du läsa mer om vintern på Rivieran, ta en titt på Är Rivieran allra bäst på vintern? på min blogg eller 8 anledningar att resa till Nice – på vintern i Vagabond (där jag är intervjuad).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen