St Paul de Vence

St Paul de Vence, foto: Kristina SvenssonSt Paul de Vence står högt upp på många personers önskelista när de reser till franska Rivieran. Och det med rätta för byn är värd ett besök. Den ligger på en kulle omgärdad av en ringmur och mer pittoreskt än så här blir det nog inte. Det finns vägar på båda sidor om byn och med vespa går det nog att ta fina bilder från både morgonljushållet och kvällsljushållet. Med bil är det svårare att stanna till. Den här bilden har jag promenerat runt för att fånga. Den är tagen med vidvinkelobjektivet, precis när jag bytte till ett annat för närbilder försvann solen.

St Paul är känt som ett tillhåll för konstnärer, för sina många gallerier och mycket utomhuskonst. Statyer finns lite varstans och de byts ut regelbundet så att det alltid finns anledning att återvända. St Paul bräcker t o m Mougins vad gäller galleritäthet (dessutom är St Paul större).

Jag har ett kluvet förhållande till St Paul. Å ena sidan tycker jag att det är hur fint som helst, å andra sidan har jag lite svårt för ett ställe som “alla” ska åka till. Min favorittid för ett besök är precis vid stängningsdags. Då är alla gallerier fortfarande upplysta men den värsta folkträngseln har lagt sig.

st paul-3184

1 reaktion på ”St Paul de Vence”

  1. Pingback: Broschyr om villages perchés gör mig utflyktssugen - Tomatsallad

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen