Var sjutton håller boken hus?

Antibes-2857Var sjutton håller din bok hus? Det är en fullt berättigad fråga som med jämna mellanrum trillar in i min mejlbox. Jag blir lika glad varje gång för det påminner mig om att det finns någon mer än jag som är intresserad av mitt jätteprojekt Strövtåg runt Antibes. Vilket är bra medicin mot de attacker av självtvivel som späs på varje gång jag fått höra ett och annat mer eller mindre artigt formulerat “men vem tror du är intresserad av det där?”. I ärlighetens namn har de som ifrågasatt projektet blivit färre ju längre jag hållit på.

En gedigen och snygg bok

Min dröm är en gedigen och vacker bok, en bok som osar av upptäckarglädje och är full med udda fakta och fantastiska bilder. Det ska vara den typ av bok jag själv tycker är oemotståndlig och inte skulle kunna låta bli att köpa om jag såg den. Baksidan är att en sådan bok är svindyr att trycka, och då är ändå trycket billigare än layouten. Detta är huvudorsaken till att boken dröjer. Jag har haft många kreativa idéer för att ordna utgivningen. 2013 trodde jag att lösningen var en löneförmån på ett bokutgivningsföretag. För att göra en lång historia kort så blev det inte så. Idag är min plan att lägga undan pengar från konsultjobb och sedan ge ut boken själv med precis de kvalitetskrav jag ställer.

Detta tar dock tid. Ännu längre tid tar det då jag parallellt skriver guideböcker från området på uppdrag av ett förlag. Finessen med det, förutom att det ger rolig övning, är att jag hoppas att det ska underlätta införsäljningen av Strövtåg runt Antibes till bokhandeln. De är ofta lite skeptiska till böcker utgivna på okända förlag men jag hoppas att det ska gå lättare om de redan har böcker jag skrivit i sitt sortiment. Det kan också hjälpa att ni är många som vill köpa boken. Jag hoppas att ni berättar det för er lokala bokhandlare så småningom.

solrosor i Aix-1687

Är det någon som är på franska Rivieran i sommar?

Nog om bokutgivningens vedermödor. Efter midsommar är det paus i mitt konsultuppdrag och då åker jag ner till Antibes igen. Precis som vanligt tillbringar jag sommaren tillsammans med min dator och hoppas uträtta stordåd på bokfronten. Kanske ses vi på någon marknad, café eller vandringsstig om du också är där?

Om andan faller på kanske jag bloggar lite från Antibes på tomatsallad.nu som återigen är i funktion efter allehanda tekniktrassel (avdelningen saker som tar massor av tid utan att föra bokprojekt framåt en millimeter).

Den översta bilden i detta inlägg är en vinterbild från Antibes. Den är tagen mellan parken Albert I och stranden Plage de la Ponteil. Just denna plats är med i Strövtåg runt Antibes med en historia från andra världskriget. Den historien involverar allt från ond bråd död till kärlek. Kärleksparet på tavlan är målat av Peynet. Ett annat av hans kärlekspar, i form av en staty, står sedan några år på torget Place Nationale utanför hans museum.

De maffiga solrosorna har jag fotat på en marknad i den gamla provensalska huvudstaden Aix. Marknader kan man bara inte få för många av. Gatuscenen är från Cassis, tidigare fiskeby och numera chic sommarort som är känd för sitt vita vin.

Cassis-1972

Glad sommar och tack för ditt tålamod! Om du vill kan du tipsa vänner och bekanta som kan tänkas vara intresserade av Strövtåg runt Antibes att om de lämnar sin e-postadress får de ett mejl när boken är klar.

Goda nyheter

Några år efter att jag skrev ovanstående postade jag följande.

Boken blir en serie – och du kan förboka första delen i bokhandeln nu

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen