Bloggar från södra Frankrike

Jag är inte särskilt flitig på att uppdatera Runt Antibes av olika skäl. Ett av dem är att jag faktiskt försöker skriva klart boken istället. Ett annat kommer jag till strax. För dig som vill läsa mer om livet i södra Frankrike finns det många bloggar att botanisera bland. Här är ett par stycken med lite olika profiler och inriktningar.

Jan i Languedoc

Jan Granath är pensionär, bor i Languedoc och har precis köpt en hopvikbar cykel. I sin blogg Livskvalitet som pensionär i Frankrike tipsar han bland annat om de bästa vingårdarna och restauranerna i Languedoc. Långa och trevligt skrivna texter med betraktelser från livet i Frankrike.

Josephine i Nice

Josephine Persson är en ung tjej som bor i Nice och bloggar om restaurangbesök, filmfestivalen och utflykter längs kusten med sina vänner. Rivierabloggen innehåller många bilder, framförallt på läckra maträtter och fina utsikter.

Elisabeth och Ingrid i Menton

Carpe Menton är en tvåspråkig och fyllig blogg som drivs av två svenskor i Menton. Vad sägs om en hantverksordlista? Eller en lista med vandringar?

Lotten i Languedoc

En till blogg från Languedoc är Franska Fikon. Jag fastnade för en snygg och intressant berättelse om att resa på kanal i Languedoc och en berättelse i fyra delar om att bli med hus.

Christina i Vence

Christina Lindqvist har skrivit ett par böcker (varav jag har köpt en). Hon bloggar flitigt på Trolltrumman om bland annat fransk politik och sjukvård.

Chefstomaten i Antibes

Tomatsallad är min egen blogg som bland många andra ämnen just nu innehåller 245 texter i kategorin franska Rivieran. Jag velar en hel del om jag ska skriva där eller här. Ett tag tänkte jag att längre mer genomarbetade artiklar skulle hamna här och kortare dagboksanteckningar där, men det blev snarast tvärtom. I vår har jag exempelvis skrivit inlägg om Stillegården i Cagnes-sur-mer och en tur till Trans-en-Provence på Tomatsallad.

Tills jag har blivit lite bättre på att reda ut var jag ska blogga från Antibes är mitt bästa tips att följa både denna sida och Tomatsallad. Och kanske också kristinahsvensson på Instagram. Bilden på blommorna och deltagarna i Voiles d’Antibes postade jag på Instagram tidigare idag.

Första starten i årets Voiles d'Antibes. #Antibes

Har du förslag på andra bloggar jag borde upptäcka och skriva om? Skriv en rad!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.