(Tidigare) bloggar från södra Frankrike

Listan nedan ligger kvar även om de flesta av bloggarna inte längre uppdateras. Det är kanske dags att göra en ny?/K

Bloggar från södra Frankrike 2013

Jag är inte särskilt flitig på att uppdatera Runt Antibes av olika skäl. Ett av dem är att jag faktiskt försöker skriva klart boken istället. Ett annat kommer jag till strax. För dig som vill läsa mer om livet i södra Frankrike finns det många bloggar att botanisera bland. Här är ett par stycken med lite olika profiler och inriktningar.

Jan i Languedoc

Jan Granath är pensionär, bor i Languedoc och har precis köpt en hopvikbar cykel. I sin blogg Livskvalitet som pensionär i Frankrike tipsar han bland annat om de bästa vingårdarna och restauranerna i Languedoc. Långa och trevligt skrivna texter med betraktelser från livet i Frankrike.

Josephine i Nice

Josephine Persson är en ung tjej som bor i Nice och bloggar om restaurangbesök, filmfestivalen och utflykter längs kusten med sina vänner. Rivierabloggen innehåller många bilder, framförallt på läckra maträtter och fina utsikter.

Elisabeth och Ingrid i Menton

Carpe Menton är en tvåspråkig och fyllig blogg som drivs av två svenskor i Menton. Vad sägs om en hantverksordlista? Eller en lista med vandringar?

Lotten i Languedoc

En till blogg från Languedoc är Franska Fikon. Jag fastnade för en snygg och intressant berättelse om att resa på kanal i Languedoc och en berättelse i fyra delar om att bli med hus.

Christina i Vence

Christina Lindqvist har skrivit ett par böcker (varav jag har köpt en). Hon bloggar flitigt på Trolltrumman om bland annat fransk politik och sjukvård.

Chefstomaten i Antibes

Tomatsallad är min egen blogg som bland många andra ämnen just nu innehåller 245 texter i kategorin franska Rivieran. Jag velar en hel del om jag ska skriva där eller här. Ett tag tänkte jag att längre mer genomarbetade artiklar skulle hamna här och kortare dagboksanteckningar där, men det blev snarast tvärtom. I vår har jag exempelvis skrivit inlägg om Stillegården i Cagnes-sur-mer och en tur till Trans-en-Provence på Tomatsallad.

Tills jag har blivit lite bättre på att reda ut var jag ska blogga från Antibes är mitt bästa tips att följa både denna sida och Tomatsallad. Och kanske också kristinahsvensson på Instagram. Bilden på blommorna och deltagarna i Voiles d’Antibes postade jag på Instagram tidigare idag.

http://instagram.com/p/Z7roitOEXQ/

Har du förslag på andra bloggar jag borde upptäcka och skriva om? Skriv en rad!

8 reaktioner på ”(Tidigare) bloggar från södra Frankrike”

 1. Har Rivierabloggen stängts ner eller krävs det PW för att läsa den? Har följt den med glädje sen vi flyttade hit mer för 1 år sedan, saknar alla tips.
  Vänligen Mme Fellini

 2. Hej Mme Fellini,

  Jag vet inte men jag har också noterat att det var ett tag sedan som Josephine skrev något. Kanske har hon bara mycket att göra?

  Hoppas du hittar något i någon av övriga bloggar så länge.

  Hälsningar

  Kristina

 3. Titta på bloggen rivieragrapevine.com. Den är toppen för alla som är det minsta intresserade av vin och lokal vinkultur. Nice-boende australiensiska Christine skriver bloggen som alltså är på engelska. Hälsningar från Ingrid

 4. Jag håller med dig, den är en av mina favoritbloggar! Får alltid lite dåligt samvete när jag läser den för att hon är så duktig på att hålla sig till ett ämne medan jag flummar ut i allsköns olika ämnen. Men det förtar inte att den är riktigt bra. Hög tid att jag gör en till lista tror jag. Hälsar Kristina

 5. Pingback: Inspiration från likasinnade | husifrankrike

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen