Fleur de Café i Antibes

fleur de café-00062I det här caféet har jag suttit många timmar må ni tro. Det var mitt stamställe under min första tid i Antibes. Det var då jag skrev klart min debutbok Jakten på den perfekta pubenmen den är faktiskt inte skriven här. Jag satt med en pärm med hela boken utskriven på papper nere på Plage du Ponteil och klurade. Sedan gick jag hem och skrev in mina ändringar. Ett kapitel om dagen avverkade jag. Varje kapitel var ungefär en A4 så varje ord i den boken är noga avvägt både en och två och åttiotolv gånger.

fleur de café-00061På den tiden åt jag inte croissant speciellt ofta och kaffebryggare hade vi hemma. Vad vi däremot saknade var bredband. Och på Fleur de café har de gratis wifi. Därför gick jag hit en gång om dagen, laddade ner mejl, skickade skrivna mejl, hängde på Facebook och googlade. Jag brukade sitta tills batteriet i datorn meddelade att det var hög tid att ge sig av hemåt. Jag hann oftast inte mer än ut genom dörren innan jag kom på något viktigt jag borde ha slagit upp. Därför är jag tacksam över att vi idag har bredband i lägenheten. Jag kan dock sakna dagliga besök på café.

fleur de café-00059De har byggt om lite sedan dess, jag tycker det är fler sittplatser än jag minns. De här bilderna är tagna i december precis när de öppnat (eller några minuter tidigare). En kvart senare var en stor del av borden upptagna.

En annan sak de infört sedan mina stamdagar är en bokbytarhylla bredvid en soffa. Det ger ett hemtrevligt intryck tycker jag. Jag är dock inte så vass på franska att det var aktuellt att byta någon bok.

Totalt sett är Fleur de Café ett trevligt fik för den som vill sitta inomhus, behöver bredband en stund eller väntar på en buss (det ligger precis bredvid busstationen). Kaffet är helt ok utan att vara exceptionellt bra. De har öppet tisdag till lördag.

Jag har numera ett nytt favoritcafé, Arts Thés Miss i gamla stan.

1 reaktion på ”Fleur de Café i Antibes”

  1. Pingback: Buss kostar €1,50 på franska Rivieran från 3 maj 2013 - Tomatsallad

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen