
Jul i Provence: ostron, champagne och tretton efterrätter
Provensalsk julmat domineras av ostron, andra skaldjur och champagne precis som i resten av Frankrike. Men en specialare är de tretton efterrätterna.
Provensalsk julmat domineras av ostron, andra skaldjur och champagne precis som i resten av Frankrike. Men en specialare är de tretton efterrätterna.
Då ska du spana in Ett år runt Antibes! I den boken får du följa med mig till några av de häftigaste platserna att vandra på. Förvarnar om att du kan bli hungrig av alla dignande matmarknader jag fotograferat.
Lila lavendelfält, soldränkta stenhus och rustika familjerestauranger. Välbevarade romerska byggnadsverk, lyxiga hotell och vackra vandringsleder. Provence har något att erbjuda för alla resenär och är lika populärt varje år.
Antibes har fått en ny elegant och exklusiv choklateria. Det går inte att gå förbi skyltfönstret utan att beundra konstverken som ligger där i rader. De är så otroligt vackra och då är vi ändå bortskämda med Cottard några kvarter längre ner.
Jag önskar härmed alla väntande läsare en riktigt god jul. Nästa år hoppas jag att det ligger många exemplar av Strövtåg runt Antibes under julgranar runt om i Sverige.
Croissanter finns raka och böjda, små och stora, flottig och torra, frasiga och sega. Och så finns de med choklad (pain au …
I Pont du Loup ligger trevliga utflyktsmålet Confiserie Florian. I fabriken kan man lära sig allt om kandering av frukt och se …
Bakverk säljs förstås överallt men vill man ha riktigt fina tårtor eller bakelser i Antibes tycker jag man ska välja antingen Cottard …