mat

Fransk jul

Jag önskar härmed alla väntande läsare en riktigt god jul. Nästa år hoppas jag att det ligger många exemplar av Strövtåg runt Antibes under julgranar runt om i Sverige.

Fransk jul Läs mer »

Mandelcroissant

Croissanter finns raka och böjda, små och stora, flottig och torra, frasiga och sega. Och så finns de med choklad (pain au chocolat), aprikoser (croissant abricot) och mandel (croissant aux amandes). Min bestämda åsikt är att till frukost ska det var den vanliga normalstora sorten med en aning smör med saltkristaller från Guerande på. De

Mandelcroissant Läs mer »

Berlingot från Confiserie Florian

I Pont du Loup ligger trevliga utflyktsmålet Confiserie Florian. I fabriken kan man lära sig allt om kandering av frukt och se när de tillverkar godis med hantverksmässiga metoder. Den guidade turen ges på engelska eller franka och avpassas efter intresset hos åhörarna. Jag har varit på den snabba och den ännu snabbare varianten. Butiken

Berlingot från Confiserie Florian Läs mer »

Rulla till toppen