Mina senaste favoriter bland franska ostar
Godaste ostarna att värma, bästa baskiska osten och Provence enda AOP-märkta ost är några av de favoriter som dyker upp i detta inlägg.
Mina senaste favoriter bland franska ostar Läs mer »
Godaste ostarna att värma, bästa baskiska osten och Provence enda AOP-märkta ost är några av de favoriter som dyker upp i detta inlägg.
Mina senaste favoriter bland franska ostar Läs mer »
Julstubbe är ett obligatoriskt inslag i en fransk jul. De finns i olika storlekar. En jättelik version dukas upp på torget i frikommunen Safranier. Årets version är den 27:de i ordningen.
Enorm julstubbe dukades upp för 27:de gången i Safranier Läs mer »
Provensalsk julmat domineras av ostron, andra skaldjur och champagne precis som i resten av Frankrike. Men en specialare är de tretton efterrätterna.
Jul i Provence: ostron, champagne och tretton efterrätter Läs mer »
Då ska du spana in Ett år runt Antibes! I den boken får du följa med mig till några av de häftigaste platserna att vandra på. Förvarnar om att du kan bli hungrig av alla dignande matmarknader jag fotograferat.
Lockar kombinationen vandring och mat på Rivieran? Läs mer »
Lila lavendelfält, soldränkta stenhus och rustika familjerestauranger. Välbevarade romerska byggnadsverk, lyxiga hotell och vackra vandringsleder. Provence har något att erbjuda för alla resenär och är lika populärt varje år.
Provence – hem för solens mat Läs mer »
Antibes har fått en ny elegant och exklusiv choklateria. Det går inte att gå förbi skyltfönstret utan att beundra konstverken som ligger där i rader. De är så otroligt vackra och då är vi ändå bortskämda med Cottard några kvarter längre ner.
Elegant choklateria har öppnat i Antibes Läs mer »
Jag önskar härmed alla väntande läsare en riktigt god jul. Nästa år hoppas jag att det ligger många exemplar av Strövtåg runt Antibes under julgranar runt om i Sverige.
Croissanter finns raka och böjda, små och stora, flottig och torra, frasiga och sega. Och så finns de med choklad (pain au chocolat), aprikoser (croissant abricot) och mandel (croissant aux amandes). Min bestämda åsikt är att till frukost ska det var den vanliga normalstora sorten med en aning smör med saltkristaller från Guerande på. De
I Pont du Loup ligger trevliga utflyktsmålet Confiserie Florian. I fabriken kan man lära sig allt om kandering av frukt och se när de tillverkar godis med hantverksmässiga metoder. Den guidade turen ges på engelska eller franka och avpassas efter intresset hos åhörarna. Jag har varit på den snabba och den ännu snabbare varianten. Butiken
Berlingot från Confiserie Florian Läs mer »
Bakverk säljs förstås överallt men vill man ha riktigt fina tårtor eller bakelser i Antibes tycker jag man ska välja antingen Cottard eller l’Ilette. Både har också kaffeservering, Cottard inne (luftkonditionerat) och l’Ilette utomhus. Den här citronmaränpajen åt jag när jag skulle fira min brors födelsedag på distans ett år.
Citronmarängpaj från I’Ilette i Antibes Läs mer »